cele mai bune vopsele de par profesionale
Par

Cele mai bune vopsele de par profesionale

Modul in care iti ingrijesti parul si produsele pe care le folosesti iti pot mentine sau, dimpotriva, iti pot afecta sanatatea parului. De aceea, sunt foarte importante alegerile pe care le faci. Vopseaua de par profesionala iti poate oferi o acoperire buna, rezistenta mai mare, dar si un risc mai mic de deteriorare a parului. Inainte de a iti prezenta cele mai bune variante de vopsele de par profesionale, iti propun sa afli mai multe detalii.

Vopseaua de par profesionala vs Vopseaua de par din comert

Hair stilistii ne recomanda utilizarea vopselei profesionale in detrimentul celei din comert, neexistand comparatii din punct de vedere calitativ. In ciuda faptului ca vopseaua clasica din comert are in compozitie oxidanti mult mai puternici, este posibil sa nu reziste la fel de bine pe par, cum rezista vopseaua profesionala. Vopseaua de par profesionala prezinta un pigment mult mai bun, penetreaza mai bine firul de apr, crescandu-i rezistenta in timp. Mai mult decat atat, vopseaua profesionala beneficiaza si de factor de protectie.

Atunci cand vine vorba despre deschiderea culorii parului cu mai mult de doua nuante, fara indoiala ar trebui sa optati pentru o vopsea profesionala. Riscul de deteriorare al parului este foarte mare si nu ar trebui sa vi-l asumati.

De asemenea, un alt avantaj pentru vopseaua profesionala se refera la gama extrem de variata de nuante in care este disponibila, ceea ce te va ajuta sa obtii exact nuanta pe care ti-o doresti.

Indiferent ca alegi sa te vopsesti acasa sau la salon, opteaza intodeauna pentru produse de calitate si alege utilizarea vopselei profesionale. Nu te speria de pret, sunt o multime de variante la preturi accesibile.

Durabilitatea si rezistenta vopselei profesionale

Fara indoiala, vopseaua profesionala este mai performanta si mai rezistenta decat cea pe care o gasim pe rafturile magazinelor. Aceasta are capacitatea de a patrunde mai bine in firul de par pentru a oferi o rezistenta mai mare. In funcite de durabilitatea si rezistenta la spalare, regasim mai multe tipuri de vopsea profesionala:

  • Vopseaua cu colorare temporare – este o varianta foarte buna atunci cand vrei, de exemplu, sa faci un experiment si sa vezi cum ti-ar sta cu o anumita culoare. In cazul in care nu iti place, poti scapa de ea mai rapid. De asemenea, poti folosi coloranti sau creme nuantatoare pentru intensificarea culorii naturale sau obtinerea unor noi nuante. In general, astfel de produse au o rezistenta de pana la 6 spalari. Este cea mai putin rezistenta varianta, insa nu acopera firele albe.
  • Vopseaua cu colorare semi-permanenta – este, din nou, o solutie pe care o poti lua in calcul in cazul in care vrei sa testezi o anumita nuanta inainte de a face pasul cel mare – acela de a folosi o vopsea cu efect permanent. Este usor de aplicat, rezista pana la 28 de spalari, fiind mai rezistenta decat vairanta anterioara. De asemenea, acopera bine si primele fire albe.
  • Vopseaua cu colorare permanenta – este cea mai des utilizata varianta de catre femei, ideala atat pentru schimbarea nuantei parului, cat si pentru acoperirea firelor albe. Cu o astfel de vopsea, poti sta linistita ca va rezista foarte bine pe firul de par. In plus, te ajuta sa obtii nuantele dorite fiind disponibila intr-o gama variata de nuante.

Grad de protectie

Gradul de protectie se refera in mod explicit la formula produsului si anume daca ar contine sau nu amoniac. Cea mai noua industrie se axeaza pe vopselele de par fara amoniac, care sunt mult mai sigure pentru par si nu il ard.

De asemenea, pe piata exista si variante organice, care contin extrase din plante oferind o culoare stabila, rezistenta buna, hranire si previne ruperea parului. De asemenea, aceasta gama are capacitatea de  a acoperi bine firele albe, lasand parul mai stralucitor. In plus, ofera siguranta chiar si persoanelor cu alergii sau femeilor insarcinate.

Acoperirea firelor albe

Ne place sau nu, fiecare femeie ajunge sa se confrunte cu aparitia firelor albe. Vestea buna este ca acestea pot fi acoperite complet cu vopseaua permanenta. In acest sens, ai doua posibilitati: fie optezi pentru o vopsea cu amoniac, fie pentru o varianta fara amoniac. Chiar si cea din urma detine o formula special creata pentru o acoperire de 100% a firelor albe.

Pe de alta parte, aveti in vedere faptul ca vopselele semi-permanente au capacitatea de a acoperi doar primele fire de par albe. Totusi, nu va puteti baza pe ele ca vor acoperi firele mature de par alb.

De asemenea, daca deja aveti fire albe in numar mare, nu va bazati pe vopseaua temporara fiindca nu ofear acoperire in acest sens, ci doar intensificare a culorii naturale a parului.

Cum deschidem nuanta parului – cantitate amoniac si calitate oxidant

Amoniacul a devenit in ultimii ani un ingredient extrem de controversat in compozitia vopselelor de par. Rolul acestuia este de a elimina culoarea naturala a parului, insa poate sa distruga firului de par daca vopsirea nu este efectuata corespunzator sau nu este realizata cu produse de calitate.

Chiar daca alegi sa te vopsesti acasa, opteaza pentr o vopsea si un oxidant de calitate ce nu iti vor pune sanatatea parului in pericol. In general, in cazul vopselelor de par profesionale, oxidantul se va achizitionat separat. Cum va fi ales oxidantul de par? Urmareste in continuare:

  • Daca ai un par moale si fin si iti doresti deschiderea culorii cu o nunata, este recomandata o concentratie de 1.5-3%.
  • Daca iti doresti deschiderea culorii parului cu 1-2 nuante, vei opta pentru oxidant cu concentratie de 6%.
  • Daca ai un par normal si vrei o decolorare mai intensa, poti opta pentru concentratii de 9% pntru a deschide parul cu 2-3 nuante.
  • Daca ai un par des si aspru, este necesara o concentratie de 12%, insa ar fi indicat ca acest lucru sa se realizeze intr-un salon profesional.

Cele mai bune vopsele de par profesionale

Vopsea de par profesionala Cece of sweden

vopsea profesionala de par cece of sweden

Verifica stoc si pret

Vopsea profesionala de par Alfaparf Milano

vopsea profesionala de par alfaparf

Verifica stoc si pret

Vopsea profesionala de par Fanola

vopsea profesionala de par fanola

 

Verifica stoc si pret

Vopsea profesionala de par Joico

vopsea de par profesionala joico

Verifica stoc si pret

Vopsea de par profesionala Wella Professionals

vopsea de par profesionala wella

Verifica stoc si pret

Vopsea de par profesionala Londa Professional

vopsea de par profesionala londa

Verifica stoc si pret

Vopsea profesionala de par Revlon Professional

vopsea profesionala de par revlon

Verifica stoc si pret

Vopsea profesionala Matrix

vopsea profesionala matrix

Verifica stoc si pret

Vopsea de par profesionala Kallos

vopsea de par profesionala kallos

Verifica stoc si pret

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *