cele mai bune aparate ipl
Corp

Cele mai bune epilatoare IPL

Epilarea cu lumina intens pulsata a devenit una dintre cele mai cautate metode de epilare. Doamnele si domnisoarele aleg, in foarte multe cazuri, epilatoarele IPL in detrimentul celor clasice, pe care le pot folosi cu incredere si in confortul propriei locuinte. Alegerea aparatelor IPL este de inteles avand in vedere beneficiile pe care le ofera si despre care vom discuta pe larg in acest material.

Epilarea cu IPL reprezinta o tehnologie destul de noua si poate fi realizata atat la salon, cat si acasa. La baza, procedura cu lumina intens pulsata poate fi aplicata in mai multe situatii de catre medicii esteticieni, cum ar fi tratarea leziunilor vasculare ori a celor pigmentare sau chiar a acneei. In ceea ce priveste epilarea, aceasta este o procedura cosmetica, oferind rezultate foarte bune.

Unul dintre cele mai importante avantaje ale utilizarii epilatorului cu IPL se refera la inexistenta riscului de aparitie a cancerului de piele. Totodata, un astfel de aparat poate fi folosit pentru a indeparta parul din diverse zone ale corpului de la picioare, brate, abdomen pana la axila, zona inghinala, linia de sub gat si asa mai departe. Sedintele de epilare cu IPL trebuie sa se realizeze constant, la un anumit interval de timp, pana ce firele de par nu vor mai aparea. Mai mult decat atat, epilarea cu IPL reprezinta solutia salvatoare pentru persoanele care se confrunta cu foliculita.

Cum actioneaza epilatorul IPL?

Asemenea altor tratamente pe baza de lumina, epilarea cu IPL presupune indeplinerea mai multor conditii pentru a isi atinge eficienta la potential maxim. Particularitatile acesteia determina modul in care puteti folosi epilatorul IPL pentru a obtine rezultatele dorite.

In functie de culoarea firului de par. Asa cum lumina solara este absorbita mai puternic de obiecte de culoare inchisa, asa si firul de par intens pigmentat va raspunde mai eficient la tratamentul cu IPL. Prin urmare, tehnologia va oferi rezultate excelentte asupra parului negru, saten sau blond inchis, insa nu putem vorbi, din pacate, si de aceeasi eficienta in cazul parului roscat, blond deschis sau alb. 

In functie de nuanta pielii. Cea mai buna situatie se refera la contrastul dintre tenul deschis si parul inchis la culoare, astfel tehnologia IPL oferind cele mai bune rezultate. Pe de alta parte, pielea maslinie sau proaspat bronzata nu va raspunde la fel de bine la tratament. In plus, nu se pot oferi garantii nici pentru tenul inchis la culoare si parul deschis.

Cele mai bune epilatoare IPL

Epilator IPL Philips Lumea Prestige BRI956/00 cu 250.000 impulsuri

Philips Lumea Prestige BRI956/00

Verifica stoc si pret

Epilator IPL Philips Lumea SC1998/00 cu 250.000 impulsuri

Philips Lumea SC1998/00

Verifica stoc si pret

Epilator IPL Philips Lumea Advanced SC1994/00 cu 250.000 impulsuri

Philips Lumea Advanced SC1994/00

Verifica stoc si pret

Epilator Braun Silk-Expert IPL BD 5009 cu 300.000 impulsuri

Braun Silk-Expert IPL BD 5009

Verifica stoc si pret

Epilator Remington i-LIGHT IPL6780 cu 150.000 impulsuri

Remington i-LIGHT IPL6780

Verifica stoc si pret

Intrebari frecvente

  • Cum ne pregatim inainte de sedinta de epilare cu IPL?

In principiu, inainte de a realiza prima sedinta cu IPL, ar fi recomandata realizarea unui consult medical de specialitate, pentru a afla daca pielea ta nu impune anumite restrictii. De asemenea, ai in vedere ca inainte de o sedinta de epilat sa nu fi trecut mai putin de patru zile de cand ai fost la solar sau la plaja. De asemenea, tratamentul cu antibiotice de cel putin sapte zile te va determina sa mai astepti o perioada similara inainte de a folosi IPL. Nu aplica inainte de sedinta de epilat niciun fel de ulei pe corp sau peeling.

  • Cum protejam pielea in timpul epilarii?

Epilarea cu epilatorul IPL nu mai inseamna durere, la fel ca in cazul epilatorului clasic. Este mult mai confortabil din acest punct de vedere sa folosesti epilator IPL, insa de la bun inceput va trebui sa reglezi corect intensitatea aparatului, in functie de gradul tau de suportabilitate. De asemenea, daca ai alunite sau tatuaje pe zonele ce urmeaza a fi epilate, va trebui sa le acoperi cu un creion dermatograf sau cu plasturi pentru a preveni arsurile.

  • Cum ingrijim pielea dupa epilare?

Dupa incheierea sedintei de epilat, vei putea aplica emulsii hidratante, prevenind astfel eventualele sensibilitati sau iritatii. In plus, dusurile foarte fierbinti sau hainele excesiv de mulate pot provoca mici iritatii la nivelul pielii proaspat epilate, de aceea, ar fi bine sa le eviti in urmatoarele 48 de ore.

  • Care este durata tratamentului cu IPL?

Durata variaza de la persoana la persoana, in functie de densitatea si grosimea firului de par, dar si de alti factori, insa, in general, rezultate imbucuratoare pot fi vazute dupa aproximativ opt saptamani. Pentru un efect de durata, va trebui sa continuati periodic procedurile. De asemenea, rezultatele pot varia si in functie de aparatul pe care il folositi. Unele fire vor cadea mai rapid, iar altele mai usor, putand fi observate chiar si portiuni de piele in care parul nu mai creste deloc.

  • Este dureroasa epilarea cu IPL?

Asa cum spuneam anterior, senzatia resimtiti cu epilatorul IPL este mult mai agreabila decat cu epilatorul clasic. Nu putem discuta de durere in adevaratul sens al cuvantului, ci poate doar de senzatie de caldura usoare ciupituri, insa puteti regla intensitatea aparatului, in functie de disconfortul pe care il resimtiti.

  • Exista reactii adverse in urma epilarii cu IPL?

Tehnologia IPL este o alternativa sigura, ce elimina aproape in totalitate riscul aparitiei de arsuri, cruste sau zone hiperpigmentate. Doar in cazuri exceptionale pot exista usoare dureri sau senzatii de arsuri, insa si acestea, de regula, apar din cauza nerespectarii indicatiilor

  • Exista contraindicatii ale epilarii cu IPL?

Cu toate ca nu au fost dovedite stiintific efecte adverse, totusi se recomanda ca epilarea cu IPL sa fie evitata daca esti insarcinata sau alaptezi. De asemenea, daca ai zone pe corp cu piele inflamata sau chiar ezceme, ar fi bine intai sa tratezi problema, dupa care sa incepi sedintele de epilat.

Cum poti maximiza efectele epilarii cu IPL

Pentru ca procedura sa aiba cel mai bun randament, ar trebui sa tii cont de anumite aspecte. In primul rand, evita smulgerea parului cu circa patru saptamani inainte de a incepe prima sedinta de epilat. Pentru indepartarea parului in aceasta perioada, poti folosi alte metode ce nu presupune smulegere cum ar fi crema depilatoare sau raderea.

De asemenea, evita in perioada in care urmezi sedinte de epilare cu IPL expunerea la soare. Afecteaza foarte mult calitatea rezultatelor, ba chiar ingreuneaza intreg procesul.

Daca te confrunti cu par excesiv, asigura-te ca nu exista o cauza hormonala. Apeleaza la epilarea cu IPL daca firul de par este inchis la culoare, gros si contrasteaza cu pielea alba. Nu putem obtine rezultate pentru parul alb, fiindca nu mai contine pigment ce poate sa fie detectat de aparat. Pe de alta parte, zonele in care firul de par este mai subtire cum ar fi cea de pe sani si trunchi, vor fi tratate mai greu si vor necesita mai multe sedinte de tratament.

 

S-ar putea să-ți placă și...

5 comentarii

  1. Ramona Enache spune:

    Buna! Am epilator Philips Lumea pe care il folosesc de aprox jumatate de an si pot spune ca rezultatele sunt WOW. Felicitari pt articol, foarte bine detaliat!

  2. Diana spune:

    Am oscilat intre Philips si Babyliss si in final am ales Babyliss de care sunt mega multumita. Am rezultate foarte bune cu el

  3. Crina spune:

    Salutare! Sora mea are Philips Lumea primul mentionat, iar eu am primit cadou Babyliss. Nu stiu daca sunt diferente de tehnologii (teoretic nu ar trebui sa fie), dar ambele sunt foarte bune.

  4. […] propunem sa urmaresti toate informatiile necesare, dar si recomandari din partea specialistilor pe https://www.cosmeticebune.ro/cele-mai-bune-epilatoare-ipl/. Din gama de produse recomandate, poti opta pentru modelul care te incanta cel mai mult si care iti […]

  5. Ana Maria spune:

    Am Philips Lumea, e genial, sunt foarte multumita de rezultate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *