Corp

Cele mai bune vitamine pentru femei

5
(78)

Vitaminele pentru femei sunt, in general, suplimente care vizeaza mentinerea parului si a pielii sanatoase, dar si o rezistenta mai buna a unghiilor. Aceste variante de vitaminte sunt, in esenta, niste suplimente alimentare, care pot fi adminnsitrate si fara prescriptie medicala. Dar pentru a alege cele mai bune vitamine pentru femei este important sa aveti in vedere cateva aspecte generale despre care vom discuta in acest material.

In functie de complexul de vitamine pe care il adminstrati puteti observa efecte vizibile la nivelul pielii, inclusiv la nivelul tenului, precum si la nivelul parului si unghiilor. Cele mai multe femei cauta suplimente alimentare care sa previna sau sa combata caderea parului, sa contribuie la mentinerea fermitatii pielii sau sa combata problema unghiilor fragile. De asemenea, putem gasi si variante de suplimente ce contin diverse tipuri de vitamine potrivite pentru diverse categorii de varsta.

Top cele mai bune vitamine pentru femei : Recomandari

Nu este niciodata prea devreme sau prea tarziu sa incepem sa administram suplimente alimentare pentru par, unghii sau piele. Totul depinde de nevoile organismului tau si de asteptarile pe care le ai si care trebuie sa fie intotdeauna realiste. In continuare, va vom prezenta topul celor mai bune vitamine pentru femei recomandate de utilizatoarele care obisnuiesc sa administreze frecvent astfel de suplimente, iar randamentul produselor a fost cel mai bun.

Forcapil par si unghii

forcapil par si unghii

Verifica stoc si pret

Este potrivit pentru combaterea caderii parului, problema rezultata in urma stresului, oboselii, regimurilor alimentare dezechilibrate, deficitului de vitamine si asa mai departe. Contine Vitamina B5, Vitamina B6, Vitamina D3, Biotina, Vitamina B9, L-cistina, L-metionina, oxid de zinc, celuloza, antiaglomerant – stearat de magneziu. Se administreaza cate doua capsule dimineata, la micul dejun, pentru o perioada de 2-4 luni.

Aspasia Collagen Beauty Supliment

aspasia collagen beauty

Verifica stoc si pret

Pachetul detine 28 de flacoane care contin colagen, acid hialuronic, vitamina C, biotina, zinc si vitamina E. Ajuta la mentinerea sanatatii si elasticitatii pielii si completeaza dieta cu ingrediente beneficii pielii pentru imbunatatirea aspectului si stimularea colagenului. Se administreaza o fiola pe zi, preferabil seara. Puteti administra continutul fiolei fie diluat, fie poate fi consumat ca atare.

Kollagen Beauty Doppelherz

kollagen beauty doppelherz

Verifica stoc si pret

Este un supliment benefic pentru elasticitatea pielii, stimuland cresterea concentrantiei de elastina. Contine peptide de colagen, vitamina A, vitamina C, biotina, oligoelement zinc, cupru, vitamina E, fructe acai. Se gaseste in forma lichida, insa are un gust foarte placut de litchi si pepene galben, fiind foarte usor si placut de administrat.

Anacaps Reactiv Ducray pentru par si unghii

ducray anacaps reactiv

Verifica stoc si pret

Ajuta la mentinerea sanatatii pielii si a parului, stimuland sinteza de cisteina si contribuind la un metabilism energic normal si reducerea oboselii. Contine Ulei din seminte de Luminiţa-nopţii /Evening primrose (Oenothera biennis) cu 9% GLA/acid gamma-linoleic; capsula: glicerina, gelatina din peşte, aroma de ciocolata, oxid negru de fier, oxid rosu de fier, dioxid de titan; L-cistina; L-metionina; sulfat feros anhidru; DL-alfa acetat de tocoferil; niacinamida; emulsifiant: lecitina din floarea-soarelui; agent de ingroşare: ceara de albine; clorhidrat de piridoxina; biotina. Se administreaza o capsule pe zi, preferabil dimineata, iar cura trebuie urmata trei luni.

Forcapil Fortifiant Keratine

forcapil fortifiant keratine

Verifica stoc si pret

Ofera rezistenta, vitalitate si volum chiar si parului fragil. Protejeaza firul de par din interior impotriva factorilor agresivi. Contine L-cisteină; capsula: hidroxipropilmetilceluloză; L-metionină; agent de încărcare: celuloză microcristalină; cheratină hidrolizată, vitamina B5/pantotenat de calciu; oxid de zinc; agent antiaglomerant: săruri de magneziu ale acizilor grași; vitamina B6/clorhidrat de piridoxină, vitamina D3/colecalciferol 0,225% (sucroză, gumă arabică, amidon de porumb, trigliceride cu catenă medie, fosfat tricalcic); vitamina B8/biotină, vitamina B9/acid folic. Se administreaza doua capsule pe zi, dimineata, in timpul micului dejun.

ACM Novophane par si unghii

acm novophane

Verifica stoc si pret

Este un tratament recomandat in cazul alopeciei, modificarii calitatii parului sau pentru combaterea unghiilor fragile. Conine o formula optima de aminioacizi sulfurati, minerale si vitamine pentru imbunatatirea calitatii parului si unghiilor. Se administreaza cate doua pastile pe zi, minim 2-3 luni.

Doppel Herz Aktiv piele, par, unghii

doppel herz piele par unghii

Verifica stoc si pret

Este un supliment recomandat pentru imbunatatirea aspectului pielii, parului si unghiilor. Contine vitamina A, biotina, B2, niacina, oligoelementul zinc, vitamina B6, Vitamina C. Se administreaza un singur comprimat pe zi, cu o cantitate suficienta de lichid.

Cum alegem cele mai bune vitamine pentru femei : Ghid de achizitie

Organismul are nevoie diferite in functie de varsta pe care o avem. Pe masura ce imbatranim, apar diferite carente asupra carora trebuie sa actionam si sa achizitionam cele mai bune vitamine pentru femei. Apar adesea diferite deficite de care trebuie sa fim constienta pentru a le acoperi atat prin alimentatie, cat si prin suplimente alimentare, caci de multe ori nu reusim sa preluam tot ceea ce avem nevoie din punct de vedere nutritiv doar din alimentatie.

Care sunt vitaminele de care avem nevoie pentru a preveni imbatranirea si pentru a ramane sanatoase?

Pentru a avea un corp sanatos, dar si armonios din punct de vedere estetic, este bine sa nu existe carente sau, atunci cand apar, sa le suplimentam imediat. Printre cele mai importante, mentionam:

Calciu

Odata cu inaintarea in varsta, avem predispozitie de a pierde calciu mai mult decat sa asimilam. Aceste lucru poate face ca oasele sa devina mai fragile, aparand osteoporoza, mai ales, in cazul femeilor care au intrat la menopauza. Pot aparea, de asemenea, tasari vertebrale cu accentuarea afectiunilor artrozice.

Calciul este cel care ajuta muschii, nervii, celulele si vasele de sange sa functioneze in mod corect, muschiul cardiac sa functioneaze adecvat. Femeile care au trecut de varsta de 50 de ani ar trebui sa isi asigure un aport cu aproximativ 20% mai mare. Laptele, dar cu precadere lactatele fermentate, cum ar fi iaurtul si branza sunt surse ideale de calciu.

Vitamina B12

Contribuie la formarea celulelor sanguine si nervoase. Se obtine in mod natural din alimente de origine animala precum  carne, peste, oua si produse lactate. Pastilele, suplimentele si alimentele ce contine B12 precum cererealele pentru micul dejun sunt surse bune pentru aceasta vitamina.

Desi ai putea fi obisnuita sa ai o alimnetatie echilibrata si sa consumi alimente bogate in vitamina B12, varsta poate schimba moduld e asimilare. Pana la 30% dintre persoanele cu varsta de peste 50 de ani au gastrita atrofica, ceea ce inseamna ca organismul va absorbi mai greu vitamina B12 din alimnete. Antiacidele, unele medicamente si operatia pentru scaderea in greutate pot provoca deficit de B12.

Vitamina D

Avem nevoie de vitamina D pentru a se putea absorbi Calciu. Prin urmare, ar trebui luate simultan ajutand la prevenirea osteoporozei. Vitamina D sustine imunitatea si previne aparitia anumitor boli grave, ajuta muschii, nervii si sistemul imunitar sa functioneze optim.

Foarte multe persoane sintetizeaza putina vitamina D din expunerea la soare, iar corpul este mai putin capabil sa transforme razele soarelui in vitamina D pe masura ce imbatraneste. De asemenea, este foarte greu sa obtinem un aport optim de vitamina D exclusiv din alimentatie, motiv pentru care trebuie suplimentat. Alimente bogate in vitamina E sunt somonul, macronul sau sardinele.

Vitamina B6

Corpul foloseste vitamina B6 pentru combatarea germenilor si pentru a produce mai multa energie. De asemenea, ajuta la dezvoltarea creierului copiilor, iar pe masura ce imbatranim avem nevoie de mai multa vitamina B6. Unele studii arata o legatura stransa intre nivelurile ridicate de B6 la varstanici si o memorie mai buna.

Magneziul

Este foarte important caci ajuta corpul sa produca proteine si sa mentina stabila glicemia.  Lipsa magneziului poate produce crampe musculare si carcei. Acesta poate fi suplimentat cu suplimente alimentare,m dar si din alimentatie din nuci, seminte, verdeturi si asa mai departe.

Probioticele

Sunt bacterii prietenoase excelente pentru intestin. Se pot obtine din alimente fermentate precum iaurt sau varza murata ori suplimente. Ajuta la problemele digestive, precum diaree sau sindromul intestinului iritabil si protejeaza chiar si impotriva alergiilor.

Omega-3

Acestia sunt acizi grasi esentiali pe care corpul nostru nu ii poate produce. sunt importanti pentur ochi, creier si sistem reproducator. Ajuta impotriva bolilor legate de varsta precum Alzheimer, artrita si degenerescenta maculara. Suplimentele cu acizi grasi omega 3-1000 mg pe zi pot contribui la mentinerea unui sistem cardiovascular si cerebrovascular mai sanatos pe masura ce inaintam in varsta. In plus, pot fi absorbiti si din alimente precum nucile, uleiul de rapita, semintele de in.

Zinc

Zincul reprezinta un mineral ce stimuleaza simtul mirosului si al gustului combatand infectiile si inflamatiile. De asemenea, ajuta la protejarea vederii si la mentinerea calitatii pielii. Stridiile sunt o sursa foarte buna de zinc, carnea de vita, fructele de mare sau suplimentele alimentare.

Seleniu

Protejeaza celulele de daune si infectii contribuind la buna functionare a tiroidei. Totodata, mentine musculatura si previne bolile legate de varsta precum dementa, unele tipuri de cancer si boli tiroidiene.

Potasiu

Potasiul are o importanta aparte in aproape tot ceea ce inseamna interiorul corpului, inima, rinichi, muschi si nervi. Previne accidentul vascular cerebral, tensiunea arteriala mare si osteoporoza. Pe langa suplimente, potasiul mai poate fi asimilat din caise uscate, banane, spanac, lapte sau iaurt. Atentie insa la faptul ca potasiul poate interfera cu medicamentele pentru hipertensiune, migrena si alte afectiuni.

Folatii

Este o forma naturala de vitamina B9 pe care o gasim in verdeturi, nuci, fasole si alte alimente. Femeile insarcinate iau o forma de laborator de vimtaina B9 denumita acid folic pentru prevenirea defectelor congenitale. Acesta ajuta la cresterea celulelor si poate proteja impotriva accidentelor vasculare cerebrale, dar si impotriva anumitor tipuri de cancer. Insa, nici excesul de acid folic nu este indicat, venind cu anumite riscuri.

Fibrele

Aportul de fibre devine si mai important pe masura ce imbatranim. Fibrele ajuta la protejarea impotriva accidentelor vasculare cerebrale, ajuta la un tranzit intenstinat regulat si scade colestelor si zaharul din sange. Femeile cu varsta de peste 50 de ani ar trebui sa consume cel putin 21 de grame pe zi, cantitatea recomandata fiind egala cu 6-8 portii de cereale integrale sau 8-10 portii de legume.

Coenzima Q10

Pe masura ce inaintam in varsta, rezerverele de coenzima Q10 se epuizeaza. Aceasta presupune o scadere a calitatii pieliis i a resurselor de energie. Surse bune de coenzima Q10 sunt carnea de curcan, pui, carne de vita, broccoli, conopida, spanac, capsune, alune, pastrav, hering sau sarcine. De asemenea, sunt recomandate si suplimentele alimentare.

Vitaminele pentru femei in functie de varsta

Vitaminele si mineralele pentru femei pot diferi in functie de varsta. O partea dintre acestea sunt necesare pe tot parcursul vietii, iar altele sunt necesare doar o perioada.

  • Vitaminele pentru femeile inainte de 20 de ani – inainte de varsta de 20 de ani, sistemul ososul necesita sustinere. Multe fete tinere in aceasta perioada au tendinta de a tine diete si a se feri de consumul anumitor alimente. Totodata, lipsa somnului suficient, consumul de alcool pot afecta rezerva de vitamine. In aceasta perioada, pot fi benefice vitamina precum Vitamina B, Vitamina D, Magneziu, calciu si Fier.
  • Vitaminele pentru femeile cu varsta intre 20 si 30 de ani – este perioada cea mai fertila pentru femei, multe dintre ele devenind mame. Astfel, vitaminele pentru femeile din aceasta cateorie se concentreaza pe sustinerea fertilitatii si dezvoltarii sanatoase a fatului, in cazul in care sunt insarcinate. Vitamina D, acidul folic si vitamina C sunt vitamine esentiale in aceasta perioada.,
  • Vitaminele pentru femeile cu varsta intre 30 si 40 de ani – in aceasta perioada femeile sunt prinse in mai multe activitati legate de munca, relatii, copii, ingrijirea celor in varsta. Stresul poate fi resimtit la un nivel destul de ridicat, precum si oboseala. Astfel, vitaminele precum complexul de B-uri, acizii grasi comabat oboseala, mentine sistemul imunitar si echilibrul hormonal.
  • Vitaminele pentru femeile cu varsat intre 40 si 50 de ani – in aceasta perioada, au loc schimbari hormonale, apropiindu-se menopauza. Multe femei se confrunta cu adaptarea la schimbarile mentale si psihice. Este importanta suplimentarea cu fier, complexul cu vitaminele B si vitamina D pentru projarea sistemului digestiv si sustinere sistemului osos.
  • Vitaminele pentru femeile cu varsta intre 50 si 60 de ani – nivelul de energie incepe sa scada in aceasta perioada si aveti nevoie de sustinerea metabolismului. Omega-3 este extrem de benefic in acest caz oferind mai multa energie, iar vitaminele A, C si D va vor ajuta sistemul imunitar, dar si cel digestiv.

Intrebari frecvente despre vitaminele pentru femei #FAQ

Ce sunt vitaminele pentru femei si de ce sunt necesare?

Vitaminele pentru femei reprezinta suplimene nutritive formulate special pentru a raspunde nevoilor nutritionale unice ale femeilor, in diferite etape ale vietii lor. Pot ajuta la mentinerea sanatatii generale, la sustinerea sistemului imunitar, intarirea oaselor, imbunatatirea energiei si sustinera sanatatii pielii, parului si unghiilor.

Cum pot determina ce carente am?

Carentele de vitamine se identifica prin analize de sange, iar pe baza acestora veti suplimenta cu ceea ce aveti nevoie.

Pot obtine suficiente vitamine din alimentatie?

Avand o dieta cat se poate de echilibrata si varianta, puteti obtine o buna parte din nutrientii de care organismul nostru are nevoie. Insa, trebuie sa recunoastem ca acest lucru este destul de dificil de obtinut, anumite vitamine fiind stocate mai greu, cu atat mai mult, cu cat inaintam in varsta.

Ce vitamine sunt importante pentru femeile insarcinate?

Femeile insarcinate au nevoi specifice, iar de cele mai multe ori acestea se concentreaza pe acidul folic, vitamina D, fierul si calciul. Toate acestea vor fi administrate in urma sfatului medicului care monitorizeaza sarcina.

Ce ar trebui sa caut intr-un supliment de vitamine pentru femei?

Suplimentul trebuie sa ofere doze echilibrate de vitamine si esentiale, potrivite varstai si nevoilor tale. De asemena, alege produse de la proudcatori de incredere cu certificari de calitate.

Suplimentele de vitamine pot inlocui o dieta sanatoasa?

Nu, suplimentele nu vizeaza inlocuirea dietei sanatoase si echilibrate. Ele completeaza dieta si asigura un aport optim de nutrienti atunci cand este necesar.

Cat de des ar trebui sa iau vitamine?

Dozajul si frecventa depind de tipul vitaminelor si de nevoile individuale. Se vor administra conform instructiunilor de pe ambalaj si sfaturilor medicului.

Ti-a fost util acest articol?

Logheaza-te si voteaza!

Media notelor 5 / 5. Numar voturi: 78

Niciun vot! Fii prima care voteaza!

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. […] si suplimente alimentare potrivite pentru cresterea normala a unghiilor. Ideal ar fi sa actionati atat din interior, cat si din exterior, iar in continuare, va vom oferi sugestii cu cele mai bune tratamente pentru […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *