cele mai bune vitamine pentru par
Par

Cele mai bune suplimente alimentare pentru par

Parul reprezinta unul dintre atuu-rile oricarei femei si este esential ca fiecare dintre noi sa ii acordam atentia cuvenita si sa il mentinem sanatos. Pentru aceasta este nevoie de utilizarea produselor potrivite de ingrijire in functie de tipul parului, dar este foarte important sa actionam din interior si sa optam pentru suplimentele alimentare cele mai eficiente.

Sunt suplimentele alimentare intr-adevar eficiente?

Exista pe piata foarte multe variante de suplimente alimentare menita sa mentina sanatatea parului sau chiar sa o imbunatateasca. Multe dintre acestea sunt destinate caderii parului fiindca, din pacate, este o problema de actualitate cu care majoritatea femeilor se confrunta. Cauzele caderii parului pot fi variate de la deficienta in organism, factori de stres sau de poluare, ori in cele mai nefericite cazuri, pot ascunde anumite afectiuni pe care este bine sa le descoperim la timp. In mod clar, un prim pas este acela de a verifica daca problema caderii parului nu are cumva ca principala cauza o boala despre care inca nu am aflat.

Dupa ce am eliminat posibile cauze destul de serioase, una dintre cele mai frecvente si recomandate variante sunt suplimentele alimentare. De aici rezulta de multe ori intrebarea: realmente, suplimentele alimentare sunt eficiente sau este vorba despre strategie de marketing?

Din perspectiva unei persoane care regulat isi administreaza suplimente alimentare pentru sanatatea parului, va pot confirma faptul ca ofera cea mai buna eficienta, de multe ori, avand un randament mai mare decat produsele cu aplicare locala, la nivelul scalpului sau parului. Cat timp nu exista deficiente in organism, parul si pielea vor arata si ele minunat. Insa, ce facem atunci cand exista anumite lipsuri si trebuie completate? Ei bine, suplimentele alimentare vin in completarea unei alimentatii potrivite, aducand aportul de vitamine de care aveti nevoie.

Insa, este foarte important sa aveti in vedere ca fiecare produs ofera randament diferit de la persoana la persoana. Ce insesamna acest lucru? In primul rand, poate insemna ca ceea ce i-a mers foarte bine unei persoane sau unui grup sa nu ii mearga la fel de bine altei persoane. De asemenea, mai poate insemna ca un anumit supliment care pentru mine a avut efect intr-un timp foarte scurt, in cazul tau, efectul sa se resimta dupa mai mult timp. Totul depinde de organismul fiecaruia, de modul in care acesta sintetizeaza vitaminele, asa ca nu este o regula ca un anumit produs va functiona la fel de repede sau cu aceeasi intensitate pentru fiecare dintre noi, cele care consumam suplimentul respectiv.

Care sunt cele mai importante vitamine pentru sanatatea parului?

Exista cu siguranta o serie de vitamine continute de majoritatea suplimentelor alimentare destinate parului, care au ca scop mentinerea sanatatii podoabei capilare, dar si combatarea anumitor probleme cum ar fi lipsa de vitalitate  a parului, stoparea caderii excesiva a acestuia, putand fi benefice chiar si pentru regenerarea mai rapida, adica aparitia asa-zisului baby hair.

  • Vitamina D3 – reprezinta o forma inactiva a vitaminei D pe care corpul nostru o proceseaza atunci cand are nevoie, fiind benefice pentru stimularea regenerarii firului de par, ajutand chiar si la cresterea mai rapida. Deficitul de vitamina D3 poate conduce la caderea excesiva a parului, de aceea, este foarte important ca aceasta sa existe in organism in cantitatea optima.
  • Fier – fierul este cel care mentine vitalitatea si sanatatea parului, prin oxigenarea fiecarei suvite de par. In cazul in care nu esti vegetariana, poti prelua fierul si din consumul de carne rosie si slaba, precum cea de vita, sau dintr-o cantitate mare de legume cu fruncte verzi, spanac, nuci, fructe uscate si fasole.
  • Complexul de vitamina B – as putea spune ca este esential pentru sanatatea parului, vitaminele B6 si B12 fiind principalele ce asigura un par pllin de vitalitate. Acestea afaciliteaza accesul celulelor rosii care oxigeneaza parul si ajuta la transportarea nutrientilor. In lipsa lor, parul va creste mai incet, ba chiar ar putea sa cada. Nu este nevoie de o cantitate considerabila de vitamina B. Totodata vitamina B7 numita si biotina este, deopotriva, extrem de importanta pentru podoaba capilara, ajutand la intarirea firului de par si chiar poate  prelungi durata de viata a fiecarei suvite.
  • Vitamina C – contribuie la stimularea productiei de colagen in organism, colagenul fiind o proteina esentiala atat pentru piele, cat si pentru par. In mod natural, poate fi preluata si din citrice, kiwi, ananas, capsuni sau ardei rosu.
  • Proteinele – sunt cele care ajuta organismul si creierul prin aprotul ridicat de energie pe care il ofera, dar si parul se bucura din plin de beneficiile oferite: renegerare mai rapida si crestere accelerata.
  • Zinc – ajuta la reproducerea celulelor si cresterea si refacerea tesuturilor, astfel incat glandele sebacee vor functiona la capacitate normala. Lipsa zincului din organism conduce inevitabil la caderea parului.
  • Vitamina A – este un antioxidant important, ce contribuie la sanatatea celulelor, dar si a tesuturilor, precum si sanatatea parului. Contribuie la secretia normala de sebum si previne uscarea pielii.

Cele mai bune suplimente alimentare pentru un par sanatos

Forcapil Anti-chute

forcapil anti chute

Verifica stoc si pret

Ingrediente: extract de rucola, pudra de coada calului, l-cisteina, metionina, l-arginina, vitamina D3, vitamina B5, vitamina B8, vitamina B9, zinc, cupru

Combate caderea parului si ajuta la obtinerea unui par mai puternic si mai rezistent. Se administreaza un comprimat pe zi la micul dejun.

ACM Novophane

acm novophane

Verifica stoc si pret

Ingrediente: Cistină, metionină, capsulă: hipromeloză, colorant/clorofilină de cupru-sodică; agent de încărcare: fosfat dicalcic dihidrat; gluconat de fier; oxid de magneziu; vitamina C/acid ascorbic; gluconat de zinc; extract apos 2-4:1 (maltodextrină, dioxid de siliciu) din paărți aeriene de Coada-calului  (Equisetum arvense), cu 7% siliciu; vitamina E/DL-alfa acetat de tocoferil; vitamina B3/niacină, arginină; agent antiaglomerant: mono ‑i digliceride ale acizilor gra‑i; vitamina B5/acid pantotenic; vitamina B6/clorhidrat de piridoxină; vitamina B2/riboflavină; gluconat de cupru; biotină.

Poate fi folosit si in cazul alopeciei, ajutand la calitatea parului si problema fragilitatii unghiilor. Se administreaza cate 2 comprimate pe zi la o singura masa.

Forcapil pentru par si unghii

forcapil par si unghii

Verifica stoc si pret

Ingrediente: Vitamina B5, Vitamina B6, Vitamina D3, Biotina, Vitamina B9, L-cistina, L-metionina, oxid de zinc, celuloza, antiaglomerant – stearat de magneziu.

Combate problema caderii parului si a unghiilor fragile. Se administreaza doua pastile pe zi, la micul dejun cu un pahar mare de apa.

Ducray Anacaps Reactiv

ducray anacapas reactiv

Verifica stoc si pret

Ingrediente: Ulei din seminte de Luminiţa-nopţii /Evening primrose (Oenothera biennis) cu 9% GLA/acid gamma-linoleic; capsula: glicerina, gelatina din peşte, aroma de ciocolata, oxid negru de fier, oxid rosu de fier, dioxid de titan; L-cistina; L-metionina; sulfat feros anhidru; DL-alfa acetat de tocoferil; niacinamida; emulsifiant: lecitina din floarea-soarelui; agent de ingroşare: ceara de albine; clorhidrat de piridoxina; biotina.

Combate caderea ocazionala a parului. Se administreaza o sngura capsula pe zi, dimineata.

Ducray Anacaps Progressiv

ducray anacapas progressiv

Verifica stoc si pret

Ingrediente: Agent de incarcare: celuloza microcristalina; capsula: hidroxypropilmetilceluloza, dioxid de titan, colorant galben portocaliu; L- acid ascorbic; sulfat feros; DL-alfa acetat de tocoferil; sulfat de zinc monohidrat; niacinamida; agenti antiaglomeranti: stearat de magneziu vegetal, dioxid de siliciu; D-pantotenat de calciu; clorhidrat de piridoxina; riboflavina; molibdat de sodiu; acid folic; selenit de sodiu; biotina.

Mentine sanatatea parului, dar si a unghiilor si pielii. Se administreaza o capsula zilnic.

Forcapil Fortifiant Keratine +

Forcapil Fortifiant Keratine+

Verifica stoc si pret

Ingrediente: L-cisteină; capsula: hidroxipropilmetilceluloză; L-metionină; agent de încărcare: celuloză microcristalină; cheratină hidrolizată, vitamina B5/pantotenat de calciu; oxid de zinc; agent antiaglomerant: săruri de magneziu ale acizilor grași; vitamina B6/clorhidrat de piridoxină, vitamina D3/colecalciferol 0,225% (sucroză, gumă arabică, amidon de porumb, trigliceride cu catenă medie, fosfat tricalcic); vitamina B8/biotină, vitamina B9/acid folic.

Contribuie la mentinerea sanatatii parului, unghiilor si pielii, fiind potrivit pentru parul fragil sau degradat. Se administreaza doua capsule pe zi, dimineata, cu o cantitate suficient de mare de apa.

Doppelherz vitamine vitale pentru par

vitamine par doppelherz

Verifica stoc si pret

Ingrediente: 5 mg zinc, 300 µg biotină, 9 mg acid pantotenic, 1 mg vitamina B6, 150 mg extract de mei, 500 mg ulei din germeni de grâu.

Se recomanda pentru mentinerea sanantatii parului. Se administreaza o capsula pe zi o cantitate suficient de mare de apa.

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. […] pe care il achizitionati sa fie compatibil. Fie ca ne referim la seruri, lotiuni, masti ori alte tratamente specifice, este esential sa exista compatibilitate intre produse. Daca samponul nu este compatibil cu aceste […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *