cele mai bune balsamuri de par
Par

Cele mai bune balsamuri de par

5
(81)

Am intalnit multe persoane care evitau sa foloseasca balsamul de par dintr-un motiv sau altul, pe baza unor mituri mai mult sau mai putin adevarate. As vrea ca in acest material nu doar sa va prezint cele mai bune balsamuri de par, ci sa va explic exact despre ce este vorba si de ce ar trebui ca balsamul de par sa nu lipseasca din rutina noastra de ingrijire a parului.

Ce este balsamul de par si de ce ar trebui sa folosim?

Balsamul de par reprezinta un produs cosmetic ce are la baza ingrediente active cu rol de hranire si regenerare a firului de par, stimuland eficienta samponului folosit. Datorita substantelor folosite in realizarea balsamului, parul devine mai usor de periat, reface structura degradata a acestuia, devenind mai suplu, dar si mai usor de coafat.

Pentru un par cat mai stralucitor, nu ar trebui sa omiti aplicarea balsamului fiindca factorii extremi din mediul inconjurator pot avea efecte semnificative asupra podoabei capilare, fie ca vorbim despre vant, soare, poluare si asa mai departe.

Esential este sa optam pentru varianta de balsam de par potrivita structurii firului nostru de par – par cret, par deteriorat, par lipsit de vitalitate si exemplele pot continua. Daca samponul il alegem in functie de tipul scalpului, balsamul trebuie ales in functie de tipul parului. De exemplu, un balsam potrivit pentru firul subtire poate ajuta la obtinerea unui volum mai mare, daca ne confruntam cu un par casant care se rupe usor, balsamul il ajuta sa fie mai rezistent ori daca parul se electrizeaza usor, balsamul amelioreaza efectul.

Persoanele cu par fin trebuie sa opteze pentru variante de balsam cu rol de hidratare, dar care sa ofere si mai mult volum si vitalitate. Parul fin are tendinta de a sta lipit de cap, de a fi lipsit de volum si foarte greu de aranjat. Balsamurile din aceasta categorie contin proteine care au rolul de a indeparta excesul de ulei, iar pe eticheta lor veti cauta sa scrie volum, echilibrare sau intarire.

Pentru persoanele cu par cret sau uscat, indicat ar fi balsamul cu rol puternic de hidratare. Prin natura sa, parul cret are tendinta de a fi extrem de uscat, umiditatea la nivelul firului de par fiind deficitara, motiv pentru care balsamul va veni sa suplimenteze aceasta lipsa de hidratare si sa hraneasca in profunzime firul de par.

Persoanele cu par normal, adica nici foarte subtire, dar nici prea gros, au nevoie de volum, in general. Acest tip de par este dstul de elastic si are un aspect catifelat. Prin urmare, balsamul potrivit ar trebui sa asigure stralucire si hidratare.

Pentru parul vopsit este nevoie de o hidratare intensa, dar si dubla protectie. Ideal ar fi sa alegeti un balsam cu protectie UV potrivit parului vopsit, pentru a oferi culorii mai multa protectie si rezistenta.

Cum folosim corect balsamul de par?

Balsamul se aplica pe parul proaspat spalat si umed, doar pe lungimea firului de par, evitand radacina si scalpul. Distribuiti cat mai bine produsul pe suvite cu ajutorul unui pipetane, descurcand astfel foarte usor parul. Lasati sa actioneze produsul cateva minute, aici trebuie sa verificati pe ambalaj durata fiindca poate varia de la brand la brand, dupa care clatiti foarte bine parul.

Daca aveti un par uscat, degradat sau vopsit, aplicati o cantitate mai mare de produs, pentru a hidrata cat mai bine. In acest caz, puteti opta pentru variante de balsam care contin miere ori ulei de masline.

Pentru parul gras, variantele de balsam ce contin musetel, urzica sau lamaie sunt cea mai buna alegere.

Se recomanda folosirea balsamului de par o data sau de doua ori pe saptamana, insa daca ai  nevoie de o hidratare intensa, il poti folosi la fiecare spalare.

Pentru parul lung, balsamul se aplica doar de la jumatatea parului in jos sau la o distanta de aproximativ 5 cm de radacina. In cazul in care aveti parul scurt, incercati sa aplicati putin produs doar pep varfuri. Este de preferat sa evitati cat mai mult radacina, fiindca exista riscul ca parul sa se ingrase ulterior mai rapid.

Top cele mai bune balsamuri de par : Recomandari 2024

Balsam de par Olaplex NO. 5 pentru toate tipurile de par

balsam de par olaplex

Verifica stoc si pret

Este potrivit pentru orice tip de par inclusiv pentru cel degradat, uscat sau vopsit. Ofera hidratare, reparare, mentine culoarea si asigura stralucire parului. Nu contine sulfati sau parabeni.

Balsam de par Kerastase Resistance Fondant Extentioniste

balsam de par kerastase

Verifica stoc si pret

Ofera hidratare, intareste structura firului de par si netezeste suprafetele denivelate ale firului de par. Contine tehnologia Kreatin R, acid maleic si ceramica, ajutand inclusiv la regenerare.

Balsam de par Redken acidic bonding concentrate

Verifica stoc si pret

Balsamul de la Redken intareste firul de par, reduce riscul deteriorarii si al ruperii, oferind un aspect stralucitor. Este o varianta excelenta pentru parul vopsit si chiar si decolorat, contribuind la aspectul sanatos al acestuia.

Balsam de par Milk Shake Integrity

Verifica stoc si pret

Hraneste si regenereaza fibra capilara, reda vitalitatea parului si stralucirea. Totodata, protejeaza structura parului impotriva deteriorarii si lasa parul sanatos si hidratat. Contine unt de murumuru, complex de amoniacizi si ulei de argan.

Balsam de par Kiehl’s Rice and Wheat Volumizing Conditioning Rinse

Verifica stoc si pret

Este o varianta potrivita pentru parul fin si lipsit de volum, caci ii ofera volum acestuia, stralucire si aspect sanatos. Nu ingreuneaza firul de par si ajuta la descurcarea mai usoara a acestuia.

Balsam fara clatire Alfaparf Milano Semi Di Lino Moisture Nutritive Leave-in Conditioner

balsam fara clatire alfaparf

Verifica stoc si pret

Ofera hidratare in profunzime fiind potrivit pentru parul uscat. Contine glicerina, acid lactic, proteine de grau, acid citric si extract din seminte de in, ce ajuta la hranirea intensa a parului.

Balsam de par Wella Fusion

Verifica stoc si pret

Prezinta o formula pe baza de aminoacizi de matase si lipide micronizate care ingrijesc in profunzime fibra capilara, previn deteriorarea mecanica a parului si ofera netezime acestuia. Ii sporeste rezistenta si faciliteaza descurcarea.

Balsam de par Fanola After Colour

balsam de par fanola

Verifica stoc si pret

Prezinta o formula imbogatita cu beta-caroten si ulei din seminte de in cu actiune antioxidanta, fiind varianta ideala pentru parul vopsit. Il lasa moale, matasos si usor de pieptanat, timp in care previne decolorarea.

Balsam Alfaparf Milano Semi Di Lino Diamond Iluminating Conditioner

balsam de par alfaparf

Verifica stoc si pret

Ofera hidratare si stralucire, fiind potrivit pentru parul normal. Contine Urban defence pro, glicerina, unt de shea si extract din seminte de in. Nu contine sulfati, parafine sau uleiuri minerale.

Balsam de par Biolage Hydrasource

balsam par Biolage Hydrasource

Verifica stoc si pret

Este potrivit pentru parul uscat oferind hidratare intensa. Contine complex de Aloe Vera, alge si germeni de grau reusind sa refaca structura firului de par.

 

Balsam de par pentru volum Fanola

balsam de par pentru volum fanola

Verifica stoc si pret

Este indicat pentru parul subtire, avand o formula bogata in papntenol ce ajuta la fortificarea si revitalizarea acestuia, oferind mai mult volum fara sa incarce firul de par.

Balsam de par Kallos LAB 35 Signature Hair Conditioner Dry and Demaged Hair

balsam de par kallos

Verifica stoc si pret

Este indicat pentru parul degradat si uscat, oferind hidratare, regenerare, reparare si hranire intensa. Contine formula Keratrix, D-pantenol, ulei de masline si ulei de cocos.

Balsam de par Syoss Pure Volume

balsam de par syoss

Verifica stoc si pret

Este potrivit pentru parul subtire oferind hidratare, dar si mai mult volum. Nu contine ulei, silicon si coloranti.

 

Beneficiile utilizarii balsamului de par

Utilizand in mod regulat balsamul de par ca parte din rutina de ingrijire, acesta poate oferi beneficii importante.

In primul rand, balsamul hidrateaza foliculuii, ceea ce ajuta foarte mult pe cele care se confrunta cu un par degradat din cauza frigului. Insa, nu se recomanda sa aplicati mai des de o luna la nivelul scalpului fiindca poate conduce la ingrasarea mai rapida a parului.

De asemenea, balsamul poate fi folosit ca produs de styling, insa aici ne referim la cel fara clatire. Aceasta varianta de balsam va poate ajuta sa obtineti un look fresh. Poate fi folsoit pentru bucle foarte lejere, aplicand produsul pe parul usor umed.

Balsamul ajuta foarte mult la hidranirea si hidratarea firului de par, insa este foarte important sa nu il aplicati la radacina. Incercati sa evitati cat mai mult zona scalpului si sa intindeti produsul doar pe lungimea firului de par.

In plus, balsamul poate oferi efect instantaneu, nu trebuie lasat foarte mult pe par. Te poti bucura de beneficiile produsului imediat dupa utilizare, evident, daca optezi pentru o varianta buna si potrivita tipului tau de par.

Mituri despre balsamul de par

Daca tot am prezentat beneficiile oferite de produs, as vrea sa va prezint si cateva mituri false pe care sa le desfiintam:

  • Balsamul ingrasa parul : este un mit foarte des intalnit, despre care am discutat si mai sus, insa voi relua discutia pe scurt. Aplicand produsul doar pe lungimea parului sau pe varfuri si evitand radacina, balsamul nu va incarca si nici nu va ingrasa parul, ci doar va oferi hidratare si stralucire parului pe lungime. Aplicarea corecta face diferenta!
  • Balsamul de par incarca parul : este din nou un mit resit, dar foarte des intalnit, iar ingredientele care se afla in compozitia produsului au rolul de a repara structura firului de par, nu de a il incarca.
  • Balsamul de par afecteaza volumul parului : este o alta conceptie gresita ca rezultat al unei dezinformari. Asa cum spuneam si anteiror, depinde foarte mult de tipul parului si de tipul balsamului pe care il alegeti. De fapt, aici se afla si secretul, insa cert este ca alegand varianta potrivita si folosind-o adecvat, cu siguranta, volumul parului nu va fi afectat.
  • Balsamul trebuie folosit doar pentru parul uscat : nimic mai fals! Nu doar parul extrem de uscat are  nevoie de hidratare si protectie, ci toate tipurile de par. Daca nu te confrunti cu un par foarte uscat, ar trebui sa previi aceasta problema care poate aparea foarte usor prin utilizarea unei variante de balsam potrivite.

Intrebari frecvente despre balsamurile de par #FAQ

Cum aplicam corect balsamul de par?

Balsamul de par se aplica pe parul ud, dupa samponare, dupa eliminarea excesului de apa din par. Este indicat sa aplicati balsam pe lungimea parului si varfuri, evitand radacinile pentru a preveni ingrasarea scalpului. Lasati-l sa actioneze cateva minute, dupa care clatiti foarte bine.

De ce este important sa folosim balsam de par?

Balsamul de par ajuta la mentinerea sanatatii parului hidrantandu-l si protejandu-l. Previne despicarea varfurilor, reduce electrizarea si face parul mai usor de pieptanat.

Pot folosi si balsam si masca de par?

In principiu, trebuie sa folosim fie un balsam, fie o masca de par buna. Folosirea simultana nu este o varianta, fiindca va incarca si ingreuna parul, iar produsele nu isi vor mai putea face efectul.

Pot folosi balsam zilnic daca imi spal parul zilnic?

Da, este chiar recomandat sa folositi balsam zilnic daca obisnuiti sa spalati parul zi de zi, acesta fiind mai predispus la deshidratare.

Exista balsamuri potrivite pentru toate tipurile de par?

Da, exista balsamuri formulate pentru toate tipurile de par, inclusiv cel uscat, gras, cret, vopsit sau fin. Este esential, insa, sa alegeti un balsam care sa se potriveasca nevoilor specifice ale parului vostru.

Ce ingrediente ar trebui sa caut intr-un balsam de par?

Acest aspect depinde de nevoile individuale, insa in general, ar trebui sa ne orientam catre formule hidratante si nutritive care ar putea contine uleiuri naturale, glicerina, proteine, extracte din plante si asa mai departe.

Pot folosi balsam de par pe parul vospit?

Sigur ca da. Exista balsamuri special formulate pentru parul colorat ce ajuta la mentinerea si protejarea culorii. De asemenea, aceste balsamuri contin, de regula, filtre UV si antioxidanti ce previn decolorarea si deteriorarea provocata de expunerea la soare.

Ti-a fost util acest articol?

Logheaza-te si voteaza!

Media notelor 5 / 5. Numar voturi: 81

Niciun vot! Fii prima care voteaza!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *