cea mai buna paleta de contur
Ten

Cele mai bune palete de contur

Contouring-ul sau conturarea fetei reprezinta unul din pasii de baza in realizarea unui machiaj fie de zi, fie de seara, al carei scop este de a scoate in evidenta trasaturile si anumite zone ale fetei. Acest lucru este posibil cu ajutorul unei palete de contur potrivite, iar in acest sens avem o serie de recomandari foarte bune.

Prin conturarea fetei accentuam zonele luminate natural si adaugam umbra si semi-umbra in zonele pe care le dorim micsorate din punct de vedere vizual. Este un truc la care apeleaza majoritatea femeilor, iar o conturare corecta poate modifica proportiile fetei chiar si fara bisturiu.

In general, zonele pe care le conturam sunt pometii, fruntea si nasul, insa tehnica poate fi folosita si pentru redefinirea formei ochilor. Conturarea fetei poate fi realizata atat in cadrul machiajului de seara, cat si in cadrul machiajului de zi, insa cu precizarea ca ziua nu trebuie sa facem ceva foarte elaborat si exagerat pentru ca ar putea avea efect altul decat cel pe care ni-l dorim.

Conturarea fetei se realizeaza in mod diferit, in functie de forma fetei pe care o avem. In principiu, zonele clasice de conturare sunt zona de sub pometi, imediat sub os, fruntea – in special daca avem o frunte lata si de-a lungul mandibulei. Prin realizarea conturului fetei, putem ascunde imperfectiunile si asimetriile, insa nu trebuie sa exageram cu machiajul. Fetele, in mod natural, sunt compuse din linii curbe, asadar scopul nostru nu este sa obtinem trasaturi prea ascutite care nu arata deloc natural.

conturarea fetei

Un alt aspect important se refera la culoarile pe care le regasim in paleta de contur. In general, aceasta trebuie sa contina nuante reci sau neutre fiindca principiul de baza este urmatorul: umbra in mod natural are un ton rece. Sigur ca putem adauga si putin bronzer pentru conturare, insa acest lucru este posibil in special in cazul persoanelor foarte bronzate sau care au un subton cald al pielii.

Deopotriva, este esentiala si pensula pe care o alegem pentru sclptarea pometilor. Aceasta trebuie sa fie dreapta sau obliga, insa daca aplicam un produs de conturare lichid sau mai cremos, puteti opta si pentru un buretel de blending. Nuanta de contouring aplicata pe fata trebuie sa o estompati extrem de bine astfel incat sa nu se observe nicio linie de demarcatie intre ea si fondul de ten aplicat pe restul fetei.

Conturarea nasului reprezinta un pas la fel de important precum conturarea intregii fete. In principiu, urmarim sa obtinem un efect de subtiere al acestuia, aplicand produs pe partile laterale, iar pe lungimea sa iluminator. Necesitatea estomparii produselor aplicate pe nas devine si mai acuta, fiindca riscul de a obtine un efect total nedorim este extrem de mare. Pentru conturarea nasului, ar fi indicat sa optam pentru nuante reci sau neutre, dar si putin mai deschise decat cele folosite pentru perimetrul fetei, fiindca nasul in mod natural iese in evidenta mai mult decat restul fetei.

Un sfat oferit de make-up artisti vizeaza persoanele cu asimetrii la nivelul nasului. In acest caz, devine mai dificil de machiat, iar experienta isi spune cuvantul. In aceste conditii, se recomanda sa machiati fata in asa fel incat sa distrageti atentia de la el catre o alta parte a fetei.

Conturarea ochilor este si ea importanta, mai ales, daca ne confruntam si la acest nivel cu anumite asimetrii. In principiu, pentru a contura ochii trebuie sa aplicam in pliul pleoapei un fard mat de culoare neutra care sa ofere efect de marire. Aici este cazul persoanelor cu pleoape inguste sau cu pleoape lasate, fiind un truc la care apeleaza si make-up artistii.

Insa, daca aveti ochii mici sau infundati nu trebuie sa utilizati nuante prea pigmentate pentru conturarea ochilor fiindca nu veti face altceva decat ochii sa para si mai mici. Daca, de exemplu,a veti ochii prea apropiati, aplicati iluminator in coltul intern al ochilor pentru a crea efect de spatiu in zona respectiva.

Lamurind aceste aspecte foarte importante referitoare la conturarea fetei, revenim la discutia despre produsele de contouring. Acestea pot fi sub forma de crema sau sub forma de pudra. Alegerea tipului de produs depinde de preferintele personale, dar si de modul in care sunteti obisnuite sa lucrati. De asemenea, este foarte important si tipul tenului pe care il aveti, fiindca un ten gras s-ar intelege mai bine cu produsele tip pudra, in timp ce un ten uscat ar prefera produse cremoase.

In continuare, va voi prezenta topul celor mai bune palete pentru conturarea fetei potrivite pentru orice tip de ten, dar si accesibile oricarui buget:

BELLÁPIERRE Paleta contur 010

BELLÁPIERRE CONTOUR AND HIGHLIGHT PRO PALETTE 010

Verifica stoc si pret

Paleta contur Dior Backstage Glow Face

DIOR BACKSTAGE GLOW FACE PALETTE 001

Verifica stoc si pret

Makeup Revolution London Iconic Lights And Contour Pro

paleta contur makeup revolution iconic

Verifica stoc si pret

Paleta de conturare Pupa Contouring & Scrobing

paleta contur pupa

Verifica stoc si pret

Paleta contur Bourjois

paleta contur bourjois

Verifica stoc si pret

Paleta contouring Maybelline NEw York Face Studio Master Sculpt

Paleta contouring Maybelline New York Face Studio Master Sculpt

Verifica stoc si pret

Paleta conturare Max Factor Miracle 3-2-1 Contouring

paleta conturare max factor

Verifica stoc si pret

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *