cel mai bun blush
Ten

Cele mai bune blush-uri

Blush-ul sau denumit si fard de obraz reprezinta unul dintre cele mai importante produse in realizarea unui machiaj complet, fie de seara, fie unul natural. Acest gen de produs este cel care iti poate pune in evidenta trasaturile, iti poate modela usor fata, punandu-ti in valoare armonios atuu-urile.

Fie ca vrei sa realizezi un machiaj natural de zi, fie unul mai complex de seara, blush-ul va fi nelipsit. Acesta va fi aplicat in functie de necesitati, preferinte, dar si de forma fetei. Trebuie aplicat cu grija si estompat foarte bine pentru un efect cat mai natural si mai discret. Cu ajutorul acestuia, poti crea efect de subtiere al fetei, aplicandu-l imediat sub pometi sau il poti aplica la nivelul pomentilor, efectul fiind de evidentiere ai acestora.

De asemenea, blush-ul potrivit si aplicat corespunzator, te poate ajuta sa obtii un aspect de piele mai tanara, mai sanatoasa si revigorata. In plus, cu ajutorul acesuti tip de produs poti accentua ochii, aplicand putin fard de obrz la coada ochiului si trasand un arc de cerc care va urca pana la nivelul sprancenei. Totul depinde de proportiile fetei tale si de ceea ce doresti sa obtii cu ajutorul machiajului.

Cum alegi tipul de blush potrivit

Folosind o cantitate moderata de blush, poti transforma un ten foarte palid sau obosit in unul proaspat, sanatos si revigorat. Fardul de obraz potrivit poate fi aliatul tau de incredere in orice situatie si poate imbunatati in cateva secunde aspectul tenului.

Fara un blush aplicat in special in zona obrajilor, machiajul, oricat de elaborat ar fi, va parea intotdeauna incomplet. Insa, intrebarea care ne intereseaza: cum alegem culoarea potrivita tenului nostru? Teoretic, specialii ne recomanda ca tenul dschis la culoare sa aleaga nuante de roz, iar tenul masliniu sa opteze pentr nuante oranj sau corai, in timp ce tenul inchis la culoare ar putea folosi  nuante de rosu. Insa, in realitate lucrurile sunt mai complicate si nu ne putem baza doar pe aceasta teorie. In cazul in care vrei sa iti sculptezi mai complex fata, creand umbre in anumite zone, iar in altele punandu-ne in valoare mai mult, cel mai probabil vei avea nevoie de mai multe nuante.

Imediat ce ati stabilit nuanta potrivita, este important ce formula de blush alegem? Ei bine, blush-ul poate fi gasit sub forma clasica de fard, sub forma de crema sau stick ori gel sau lichid. De regula, aici tinem cont de tipul tenului nostru si de necesitatile acestuia. In general, persoanele cu ten uscat vor opta pentru variante mai prafoase si uscate care sa nu le stimuleze aparitia excesului de sebum, in timp ce persoanele cu ten uscat aleg variante mai cremoase.

Texura blush-ului – mat sau sidefat reprezinta un alt subiect de dezbatut. Texturile sidefate ofera mai multa luminozitate si stralucire fetei, insa nu se potrivesc oricarui ten sau oricarui moment al anului. In general, aceasta este varianta optima in sezonul cald, creand un efect glamour. Pentru cele ce isi doresc un aspect mai natural, cu siguranta, vor opta pentru nuante mate.

Cele mai bune blush-uri pentru orice buget

Blush MAC Powder Blush

Verifica stoc si pret

Blush lichid Benefit Chachatint

Fard lichid pentru obraji si buze Benefit Chachatint

Verifica stoc si pret

Fard obraz The Balm Instain

THEBALM INSTAIN FARD DE OBRAZ

Verifica stoc si pret

Fard de obraz Sleek MakeUP Blush Palette

Fard de obraz SLEEK MakeUP Blush Palette

Verifica stoc si pret

Fard obraz Melkior

fard obraz melkior

Verifica stoc si pret

Blush cremos BottegaVerde

blush cremos bottega verde

Verifica stoc si pret

Reguli de aur in aplicarea corecta a blush-ului

Poate vi se pare ca este floare la ureche sa aplici putin blush in zonele cheie ale fetei, insa lucrurile nu stau chiar in acest fel. Intr-un scurt moment de neatentie, puteti gresi si puteti strica tot machiajul. Aplicarea incorecta a fardului nu prea mai poate fi corectata, iar daca gresiti riscati sa creati linii inestetice, pete, iar in final, veti fi nevoite sa va demachiati si sa reluati procedeul. Prin urmare, pentru a veni in ajutorul vostru, va voi oferi cateva indicatii pe care ar trebui sa le luat in considerare si sa le aplicati.

  1. Foloseste un blush in formula potrivita tipului tau de ten! Nu exista formula ideala de blush, ci doar varianta de blush potrivita tipuilui tau de ten. Asa cum spuneam anterior, daca ai un ten gras sau cu tedinta de ingrasare, apeleaza neaparat la un blush tip pudra, iar daca te confrunti cu un ten foarte uscat, obligatoriu alege un blush cremos.
  2. Alege nuanta potrivita! In acest sens, tine cont de sfaturile specialistilor pe care le-am prezentat anterior, indiferent de formula de blush pe care vrei sa o achizitionezi.
  3. Aplica produsele de machiaj in ordinea corecta! In principiu, pentru o buna rezistenta la transfer si un machiaj de lunga durata, blush-ul ar trebui aplicat dupa fondul de ten si inaintea pudrei. Aceasta regula este si mai importanta cu atat mai mult daca optezi pentru un blush cremos.
  4. Aplica blush-ul putin cate putin! Blush-ul intotdeauna se aplica in straturi si nu o cantitate generoasa deodata. Aplicandu-l in acest fel, vei evita sa creezi linii inestetice pe fata sau chiar pete, obtinand exact efectul pe care il doresti.
  5. Zambeste cand aplici blush-ul! In momentul aplicarii produsului, zmabeste usor pentru a reusi sa iti evidentiezi mai bine si cu mai mare precizie zona pometilor.
  6. Aplica produsul prin miscari circulare! Pentru evitarea dungilor pe fata, aplica blush-ul realizand miscari circulare. In acest fel, produsul se va uniformiza mai frumos, obtinand un look natural.
  7. Tine cont de zonele in care rosesti in mod natural! Ai in vedere zonele cu exactitate unde rosesti in mod natural, pentru a aplica produsul exact pe suprafata respectiva, creand astfel un look fresh si natural.
  8. Foloseste pensula potrivita! In general, produsele de acest fel vin insotite de o pensula mica. Nu este varianta cea mai potrivita si cea mai confortabila pentru aplicarea produsului, de aceea, iti recomand sa investesti intr-o pensula de calitate pentru aplicarea produsului.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *