cele mai bune creme antirid
Ten

Cele mai bune creme antirid

In dorinta de a isi pastra tineretea si de a combate semnele imbatranirii pielii, multe femei sunt in cautarea unor creme antirid minune. Fiecare dintre noi ne dorim sa ne pastram frumusetea si prospetimea, insa asteptarile noastre nu trebuie sa depaseasca ceea ce este capabil un produs din aceasta gama sa faca, fie si cel mai bun. Da, o crema buna antirid poate oferi imbunatatiri inclusiv la nivelul texturii pielii, insa nu va inlocui niciodata procedurile realizate la medicul dermatolog sau chiar operatiile estetice. Insa, inainte de a va prezenta cele mai bune creme antirid testate si votate de catre majoritatea cumparatoarelor, va propun sa cititi in continuare cateva informatii utile pe care este bine sa le cunoasteti despre cremele antirid.

Ce este, de fapt, o crema antirid si cum te ajuta?

Este prima intrebare de la care trebuie sa plecam si am sa incep discutia prin lamurirarea aspectelor referitoare la cauzele aparitiei ridurilor. In general, acestea sunt rezultatul descresterii productiei de colangen, care are loc odata cu inaintarea in varsta. De asemenea, procesul de imbatranire poate fi accelerat si de alti factori precum fumatul, expunerea la soare fara protectie, dar si o alimentatie dezechilibrata.

O crema antirid de calitate are rolul de a stimula productia de noi celule cutanate sanatoase prevenind in acest fel subtierea pielii. Un astfel de produs, ajuta si la hidratarea intensiva a pielii, dermul devenind mai catifelat,moale si neted, iar ridurile pot fi usor estompate. Totodata, capacitatea nutritionala ridicata a cremelor din aceasta gama previne tendinta de uscare a tegumentului provocata de prodcutia insuficienta a uleiurilor proprii pielii.

Ce ingrediente ar trebui sa contina o crema antirid?

Invariabil, cel mai important ingredient din cremele antirid este retinolul, sub diverse forme. Acesta reprezinta, de fapt, un derivat al vitaminei A, care este folosita de catre organism pentru productia de colagen in vederea prevenirii subtierii pielii si implicit a formarii ridurilor. De asemenea, retinolul reprezinta si un agent performant de imbunatatire a pigmentatului tesutului cutatant, fiindca odata cu expunerea indelungata la soare, pot aparea pete maronii pe care aceasta substanta le poate decolora.

Oamenii de stiinta au demonstrat eficienta retinolului prin numeroase studii, din care a rezultat faptul ca substanta in sine poate reduce ridurile si liniile de pe fata, contribuind chiar si la prevenirea lor.

Pe de alta parte, o crema antirid ar fi bine sa contina si alte ingrediente benefice in lupta impotriva ridurilor si a imbatranirii pielii. Printre acestea mentionam:

  • Peptidele – care au rolul de a stimula regenerarea celulelor, inlocuind colagenul, elastina si alte componente naturale ale pielii care sunt in principal afectate de procesul de imbatranire.
  • Antioxidantii – aici ne referim la beta-caroten, licopenul, seleniul, vitaminele A, C si E care au rolul de a imbunatati textura pielii, elasticitatea acesteia, mentinand un nivel potrivit de hidratare.
  • Coenzima Q10 – este eficienta la reducerea liniilor fine din jurul ochilor protejand pielea si impotriva radiatiilor.
  • Acidul hialuronic – are capacitatea de a retine apa in tesuturi, fiind un agent umectant cu putere foarte mare in hidratarea pielii. Un astfel de ingredient poate fi folosit la orice varsta.

In mod evident, toate aceste ingrediente nu vor fi integrate intr-un singur produs, insa trebuie sa aveti in vederea existenta unora dintre ele. In principiu, puteti completa rutina, in cazul in care, de exemplu, crema pe care ai achizitionat-o nu contine acid hialuronic, poti folosi un ser. Sau poti folosi un produs ce contine vitamina C sau peptide separat. Depinde foarte mult de nevoile tenului vostru si de rutina pe care o aveti. Insa, atunci cand cautati crema potrivita aveti in vedere aceste ingrediente atat de necesare.

Cand trebuie sa incepem folosirea cremelor antirid?

Cremele antirid, dar si alte produse anti-aging, se folosesc atunci cand este necesar. Nu putem vorbi de o varsta anume, insa este recomandat sa incepem folosirea lor atunci cand primele semne de imbatranire isi fac aparitia. Acestea pot aparea fie la varste mai fragede, fie mai tarziu, depinde foarte multe de gena noastra, precum si de obiceiurile nocive sau modul de ingrijire al pielii. Cum nu este o regula generala, trebuie sa fii foarte atenta cu tenul tau, iar specialistii recomanda actionarea din timp si combaterea semnelor de imbatranire.

Nu trebuie sa asteptam sa se formeze riduri adanci pentru a incepe folosirea retinolului sau a altor produse cu ingrediente anti-aging. Insa, daca deja va aflati in aceasta situatie, sigur ca puteti apela la produsele din aceasta gama. Cu siguranta va vor ajuta si va vor imbunatati tonusul si textura pielii, insa nu va asteptati la rezultate spectaculoare de la niciun produs de pe piata, fiindca operatiile estetice, cand sunt necesare, nu pot fi inlocuite cu produse.

De asemenea, as mai adauga faptul ca pe langa produsele anti-aging este absolut esentiala folosirea produselor cu protectie solara, fiindca radiatiile UV ne imbatranesc extrem de mult pielea, avand efecte nocive si in ceea ce priveste sanatatea ei, reprezentand unul dintre factorii declansatori ai cancerului de piele.

Atentie, insa, daca sunteti insarcinate sau alaptati, documentati-va foarte bine, fiindca anumite ingrediente cum ar fi, de exxemplu, retinoizii, sunt interzise in sarcina si alaptare. Consultati-va de fiecare data medicului inainte de a folosi un produs nou din surse autorizate.

Cele mai bune creme antirid

Crema antirid Kiehl’s Super Multi-Corrective Cream

Verifica stoc si pret

Crema antrid Collistar Special Anti-Age Ultra-Regenerating Anti-Wrinkle

crema antirid collistar

Verifica stoc si pret

Crema antirid Académie Scientifique de Beauté Age Recovery

crema antirid academie

Verifica stoc si pret

Crema antirid NeoStrata Skin Active

crema antirid neostrata skin active

Verifica stoc si pret

Crema antirid Sesderma Retises

crema antirid sesderma

Verifica stoc si pret

Crema antirid La Roche Posay Hyalu B5

Verifica stoc si pretse

Crema antirid Institut Esthederm Intensive Retinol

crema antirid institut esthederm

Verifica stoc si pret

Crema antirid Galenic Secret D’Excellence

Verifica stoc si pret

Crema antirid Lancaster Suractif Comfort Lift Nourishing Rich Day Cream

crema antirid lacaster suractif

Verifica stoc si pret

Crema antirid Eladerm Rid Stop

crema antirid eladerm rid stop

Verifica stoc si pret

Crema antirid Dermedic Regenist Anti-Ageing

crema antirid dermedic

Verifica stoc si pret

S-ar putea să-ți placă și...

2 comentarii

  1. […] si un aspect mai luminos. Despre ingredientele recomandate in lupta impotriva ridurilor am discutat aici pe larg unde am prezentat si cele mai bune creme antirid, daca sunteti interesate de acest subiect […]

  2. Intr-adevar, o crema buna antirid nu va trebui sa contina toate ingredientele enumerate, insa este bine sa ne uitam dupa o crema cat mai complexa, formulata de specialisti astfel in concentratiile optime, fara sa facem noi experimente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *