cele mai bune irigatoare bucale
Corp

Cele mai bune irigatoare bucale

Ritualul de igiena orala trebuie completat cu un irigator bucal bun care sa indeparteze cat mai bine resturile de alimente si in zonele greu accesibile periutei clasice sau electrice. Practic, irigatorul bucal denumit si dus bucal vine in completarea periajului, si presupune utilizarea unui jet de apa la presiune mare pentru a elimina eficient acumularile dintre si de pe suprafata dintilor. Conform studiilor, irigatoarele bucale s-au dovedit a fi mai eficient decat atat dentara, reusind sa amelioreze si efecte ale bolii paradontale, gingivitelor, fiind o optiune buna inclusiv pentru persoanele care poarta aparat dentar. Insa, in multitudinea de optiuni pe care le intalnim pe piata, este din ce in ce mai dificil sa identifici cel mai bun irigator bucal, motiv pentru care am pregatit un mic ghid de cumparare, dar si o serie de recomandari bune.

Ce tipuri de irigatoare bucale exista?

In principiu, pe piata exista doua categorii de irigatoare bucale: irigatoarele motorizate – tip countertop sau fara fir si irigatoarele atasate la dus sau robinet. Daca tu sau membrii familiei purtati aparat dentar fix, atunci vetti avea nevoie de un irigator oral prevazut cu tehnologie avansate pentru a il monta permanent in baie. Pe de alta parte, in cazul in care obisnuiesti sa calatoresti frecvent, poti opta pentru unul cu portabilitate buna, fara fir, cu alimentare direct de la robinet.

Pe de alta parte, daca bugetul te limiteaza sa te orientezi catre un model cat mai accesibil si poti opta pentru  o varianta motorizata, atunci poti alege sistemul ce presupune conectarea la dusul din baie sau la robinet. Principiul de funcitonare este unul simplu, presurizarea apei depinzand de debitul de la reteaua de apa.

Despre presiunea apei

Presiunea de spalare se refera la valoarea presiunii apei si la numarul de pulsatii pe minut, inclusiv cu cate trepte de viteza poate fi dotat aparatul. Daca spalarea intregii danturi vreti sa se desfasoare rapid, in mai putin de doua minute, atunci optati pentru un aparat cu peste 1500 de impulsuri pe minut. Daca suferiti de paradontoza trebuie sa utilizati mai putine pulsatii, pentru a nu agrava si mai mult efectele acesteia.

De aceea, ideal ar fi sa alegeti un irigator bucal prevazut cu mai multe trepte de viteza, reglabile dupa bunul plac, dar si in functie de necesitati.

Sursa apei folosite

Sursa apei poate fi limitata sau nelimitata, in functie de modelul pentru care optati. Daca dispozitivul va fi folosit de intreaga familie, atunci va recomandam sa optati pentru un irigator countertop cu rezervor de mare capacitate. Sigur ca rezerva de apa este limitata, iar cuva trebuie umpluta periodic. Un volum de minim 1500 ml ar fi ideal. Totodata, mai sunt apreciate si variantele cu conectare direct la robinet, insa montarea si demontarea trebuie realizata manual de fiecare data cand vreti sa folositi irigatorul.

Design irigator bucal

In ceea ce priveste design-ul ar trebui sa aveti in vedere urmatoarele: dimensiunile, manerul ergonomic si diversele accesorii. Daca ai nevoie de un aparat care sa ocupe cat mai putin spatiu, atunci va trebui sa optezi pentru un model cat mai compact. De asemenea, pentru a fi usor de  manevrat, acesta trebuie sa beneficieze de un design ergonomic, cu maner prevazut cu grip anti-alunecare si o forma ce permite prinderea facila cu mana.

Daca aparatul va fi utilizat de intreaga familie, va trebui sa achizionati multiple capete de curatare, pentru fiecare membru al familiei.

Cele mai bune irigatoare bucale

Irigator bucal Dr. Mayer WT5000

Irigator bucal Dr. Mayer WT5000

Verifica stoc si pret

Prezinta o capacitate a rezevorului de apa de 1600 de litri si atinge 1700 de pulsatii pe minut. Beneficiaza de patru capete standard, un varf pentru irigare adanca subgingivala, un varf ortodontic, un varf pentru curatarea limbii si un varf cu periuta pentru curatarea puntilor si coroanelor.

Irigator bucal profesional Alinty AT77

Irigator bucal profesional Alinty AT77

Verifica stoc si pret

Prezinta o capacitate a rezervoului de apa de 200 de ml si este prevazut cu trei trepte de presiune.Ofera o autonomie de 200 de minute si atinge 2000 de pulsatii pe minut. Totodata, vine la pachet cu cinci capete pentru irigator.

Irigator oral Panasonic Ultrasonic Technology EW1611W503

Irigator oral Panasonic Ultrasonic Technology EW1611W503

Verifica stoc si pret

Este prevazut cu un rezervor de apa cu capacitatea de 600 de ml si are la baza tehnologia cu ultra sunete ce elimina inclusiv tartrul din pungile parodontale. Prezinta un maner ergonomic ce il face usor de manevrat si vine la pachet cu doua capete.

Irigator Bucal Panasonic EW1511W503

Irigator Bucal Panasonic EW1511W503

Verifica stoc si pret

Este prevazut cu cinci trepte de presiune si un rezervor de apa cu capacitatea de 200 de ml. Atinge 1600 de impulsuri pe  minut si curata eficient inclusiv pungile parodontale.  Are la baza tehnologia cu ultrasunete.

Irigator dus bucal profesional Woya WH100

irigator bucal Woya WH100

Verifica stoc si pret

Atinge pana la 1300 de rotatii pe minut si este prevazut cu doua trepte de intensitate. Presiunea poate fi reglata in sase trepte, iar rezervorul din dotare ofera o capacitate de 200 de ml. Pachetul include opt capete.

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. Cristina spune:

    Folosesc irigatorul Panasonic de ceva timp, este foarte bun si rezistent. Recomand!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *